žlebovi

Žlebovi

Kovinski žlebovi so sistem za odvodnjavanje deževnice s strehe, izdelan iz kovinskih materialov, kot so jeklo, aluminij ali baker. Ti žlebovi se nameščajo na robove strehe in omogočajo učinkovito zbiranje in preusmerjanje padavinskih voda stran od stavbe.

Kovinski žlebovi imajo običajno obliko cevi ali kanalov, ki so pritrjeni na rob strehe. Na spodnjem delu žlebov so lahko nameščene tudi odtočne cevi, ki vodijo vodo stran od stavbe. Velikost in obliko žlebov izbiramo glede na velikost in naklon strehe ter količino padavin v regiji.

Žlebovi

žlebovi
žlebovi

Prednosti kovinskih žlebov vključujejo:

 1. Trajnost: Kovinski žlebovi so trpežni in dolgotrajni. So odporni proti koroziji, gnitju in drugim vremenskim vplivom, kar jim omogoča dolgo življenjsko dobo.
 2. Nizko vzdrževanje: Zaradi svoje odpornosti na vremenske vplive zahtevajo kovinski žlebovi običajno minimalno vzdrževanje. Redno čiščenje listja in drugih odpadkov je priporočljivo za zagotavljanje nemotenega odvajanja vode.
 3. Estetika: Kovinski žlebovi so na voljo v različnih barvah, kar omogoča usklajevanje z videzom strehe in stavbe. Prav tako se lahko oblikujejo tako, da se prilegajo arhitekturnemu slogu in estetiki objekta.
 4. Enostavna namestitev: Kovinski žlebovi so običajno lahki in enostavni za namestitev. Lahko se prilagodijo različnim oblikam streh in se pritrdijo na nosilce ali druge pritrdilne sisteme.

Pri namestitvi kovinskih žlebov je pomembno, da se upoštevajo navodila proizvajalca ter da se zagotovi pravilna nagib in pritrjevanje žlebov, da se zagotovi učinkovito odvajanje vode. Prav tako je treba upoštevati lokalne predpise in zahteve glede odvajanja deževnice.

Redno vzdrževanje žlebov, vključno s čiščenjem listja in drugih odpadkov, je ključnega pomena za ohranjanje njihove funkcionalnosti in preprečevanje zamašitev.

Žlebovi in strešni dodatki

Materiali, barve in dimenzije po želji KUPCA. Prodaja iz zaloge ali izdelava po naročilu.

 1. Kljuka za žleb
 2. Odtočni žleb
 3. Odtočna cev
 4. Koleno
 5. Odmično S koleno
 6. Kotliček
 7. Kotni žleb
 8. Lovilec vode
 9. Objemka za cev
 10. Stranski priključek
 11. Zaključek žleba
 12. Stranski izliv
 13. Lovilec nesnage
 14. Zbiralni kotliček